• HOTEL TOPLICE ORGANIZUJE

  8. MART ŽELJKA JURIŠIĆ I EDO BEND
      Ulaz 10KM
      Dozvoljeno unošenje hrane i pića

  14. MART SPREČANSKI TALASI
         Ulaz slobodan

 • HOTEL TOPLICE ORGANIZUJE

  25.12.2014 ASIM BRKAN I RIMA BEND

  27.12.2014 NEMANJA NIKOLIĆ I MERIMA ŠKORIĆ

  31.12.2014 REFKINI AHBABI I SPREČANSKI TALASI (REZERVACIJA OBAVEZNA)

  01.12.2014 ŽELJKA JURIŠIĆ I EDO BEND

 • MEĐUNARODNE KONJIČKE UTRKE

  Konjički klub Salkanović organizuje Međunarodne konjičke utrke u nedjelju 26.10.2014.godine sa početkom u 13h
  Sponzor Hotel Toplice
  Izdvajamo Trku grada Živinica
  Nakon utrka svim posjetiocima Hotel Toplice priređuje veliko narodno veselje - teferič uz učešće izvornih grupa.
  Svi ste dobro došli!

 • KONJIČKI KLUB „SALKANOVIĆ“

  Saglasno općim odredbama PRAVILNIKA organizacije i izvođenju galopskih trka konjički klub „SALKANOVIĆ“ organizuje tradicionalne međunarodne konjičke trke pod nazivom „MEMORIJAL ŠABANA SALKANOVIĆA“ , koje će se održati 28.09.2013. god. u 14:00 h.

 • Hotel Toplice

  U debeloj hladovini stoljetne šume koja ga okružuje u ambijentu prirodne tišine u kojoj se čuje samo cvrkut ptica smješteno je izvorište hotel Toplice.

 • Hotel Toplice

  Kroz historiju je u općini Živinice poznato vrelo Toplice i to u turističkom smislu. Područje oko izvorišta Toplice koje ima stalnu temperaturu vode 22 stepena do danas je ostalo nezagađeno.

 • Hotel Toplice

  Hotel Toplice sa svojim kapacitetima nudi mogućnost održavanja brojnih kulturnih i društvenih dešavanja.

 • Hotel Toplice

  Do sada su se u salama hotela održavali seminari iz raznih oblasti, sastanci organizacija, udruženja građanja, nevladinog sektora, poljoprivrednih udruženja.

 • Hotel Toplice

  Podržite turizam naše općine, upoznajte svoj kraj i uživajte.

O nama

U debeloj hladovini stoljetne šume koja ga okružuje u ambijentu prirodne tišine u kojoj se čuje samo cvrkut ptica smješteno je izvorište hotel Toplice. Kroz historiju je u općini Živinice poznato vrelo Toplice i to u turističkom smislu. Područje oko izvorišta Toplice koje ima stalnu temperaturu vode 22 stepena do danas je ostalo nezagađeno. U ovoj prelijepoj prirodi smješten je hotel Toplice koji svojim gostima pruža visoku kvalitetu usluge. Hotel datira od davne 1960. godine kada je tu bilo odmaralište Radnik Lipnica. Sadašnji vlasnih Haris Salkanović odlučio je da tradiciju ugostiteljstva u preljepoj prirodi Toplica nastavi te je hotel renovirao i ponudio nove sadržaje koji garantuju ugodan boravak u ovom ugostiteljskom objektu.

Hotel Toplice sa svojim kapacitetima nudi mogućnost održavanja brojnih kulturnih i društvenih dešavanja. Do sada su se u salama hotela održavali seminari iz raznih oblasti, sastanci organizacija, udruženja građanja, nevladinog sektora, poljoprivrednih udruženja. Pogodan je da svojom velikom salom odnosno svadbenim salonom od 450 mijesta ponudi mogućnost održavanja matura osnovnih i srednjih škola naše opštine. Nerjetko se u hotelu Toplice održavaju svadbe kako naših sugrađana tako i gostiju sa Tuzlanskog kantona. Salon nudi mogućnost prijema skoro 500 ljudi sa pristupačnim cijenama.
Pored velikog svadbenog salona mali salon koji broji 60 mjesta pogodan je za organizovanje raznih sastanaka i prijema. Hotel raspolaže sa 18 gostioničkih soba i to jednokrevetnih, dvokrevetnih, četverokrevetnih i peterokrevetnih sa ukupno 90 ležajeva.

Toplice su savršen izbor i za održavanje ljetnih škola u prirodi. Neke od škola su već iskoristile pogodnost prirodnog okruženja i u Toplicama su boravili po deset dana. Samim tim djeca imaju priliku da u samom srcu prirode nauče nešto novo o svojoj okolini. Vlasnik hotela Toplice je već duži niz godina proveo u inostranstvu, od malih nogu krenuo je trbuhom za kruhom ali nije zaboravio na svoj rodni kraj i Gornju Lukavicu. Pored turističkog kompleksa u debeloj hladovini šume Toplica dosta toga je učinio i  za svoju mjesnu zajednicu što svjedoče i brojne zahvalnice. Uradio je rasvjetu, pomogao je u izgradnji mekteba te uzeo učešća u svim važnijim infrastrukturnim projektima. Vlasnik je građevinske firme u Rusiji gdje je također pružio mogućnost svojim sugrađanima da odu i rade.

Poligon odnosno stadion u sklopu ovog kompleksa pruža mogućnost bavljenja sportskim aktivnostima. Na stadionima su organizovane pripreme fudbalskih ekipa iz Tuzlanskog kantona kao što je Budućnost iz Banovića, Slaven iz Živinica, Sloboda iz Tuzle, te memorijalni turniri. Za najmlađe tu je igralište odnosno park i šadrvan ali i otvoreni bazen kapaciteta 1500m3 sa protočnom vodom Toplice koja je ljeti i zimi iste temperature. Pored gostiju bazen privlači izletnike iz naše a i drugih opština. Tradicionalne igre rudara ove godine održane su u Toplicama. Već duži niz godina hotel Toplice je domaćin likovnoj koloniji u okviru koje ugosti brojne akademske slikare iz cijele Bosne i Hercegovine  koji sa sobom ponesu najbolje utiske o hotelu, njegovom prirodnom okruženju koje im daje inspiraciju.

Ako želite da odmorite dušu i tijelo i da se izmaknete barem na trenutak iz gradske gužve i buke idealno je rješenje hotel Toplice koji pored smještajnih kapaciteta nudi i brojne druge sadržaje u zelenilu uz cvrkut ptica na velikoj terasi hotela popijte prvu jutarnju kahvu. Podržite turizam naše općine, upoznajte svoj kraj i uživajte.